BLG WONEN

Uitbreiding naar de zakelijke markt voorziet in groeiende behoefte van ondernemer én adviseur

Goed werken mogelijk maken

Naast goed wonen wil BLG Wonen nu ook goed werken mogelijk maken. Dit doet de hypotheekverstrekker door de lancering van de Bedrijfshypotheek van BLG Wonen. Frank Soede, directeur BLG Wonen: “Door te investeren in een eigen bedrijfspand kunnen ondernemers hun concurrentiepositie versterken en blijven groeien in een steeds dynamischer zakelijk landschap. We zien dat hier vraag naar is bij het groeiende aantal ondernemers1 en ook hypotheekadviseurs zien deze ontwikkeling.”


Uit onderzoek van BLG Wonen2 blijkt dat de hypotheekadviseur behoefte heeft aan het kunnen adviseren van zakelijke hypotheken. Uit onderzoek onder 500 onafhankelijke adviseurs blijkt dat de helft al een vorm van een zakelijk hypotheek in het assortiment heeft. Van de andere helft, de kantoren die dit dus nog niet aanbieden, stelt 81% dit wel te overwegen in de toekomst.

Betrouwbaarheid en goede reputatie

77% van de (potentiële) adviseurs van zakelijke hypotheken gaven aan dat ze toegevoegde waarde zien als BLG Wonen zakelijke hypotheken verstrekt. Betrouwbaarheid en een goede reputatie van BLG Wonen worden genoemd als de belangrijkste redenen hiervoor. Gevraagd naar verbreding in het zakelijk assortiment, noemen de respondenten de Bedrijfshypotheek het vaakst als belangrijkste product. Flexibiliteit, transparantie en een soepel acceptatiebeleid zijn volgens de ondervraagde hypotheekadviseurs de belangrijke aspecten bij een verstrekker.

Eerste stap naar zakelijke markt

Met meer dan 70 jaar ervaring3 in het bevorderen van een toegankelijke (particuliere) woningmarkt, breidt BLG Wonen het assortiment voor het eerst uit naar de zakelijke markt. Dit in navolging van RegioBank en SNS, beide ook onderdeel van de Volksbank. “Transparantie en waarborging vormen de kern van de Bedrijfshypotheek van BLG Wonen. Met duidelijke voorwaarden en transparante rentetarieven hebben

adviseurs en klanten helderheid en zekerheid. In het aanvraagproces combineren we persoonlijk contact met het beste van digitaal, waardoor klanten snel en gemakkelijk een offerte kunnen ontvangen,” aldus Dennis Karacan, Product Owner Zakelijke Financieringen bij de Volksbank.

Zakelijke Specialisten bieden ondersteuning

Verder introduceert BLG Wonen ook haar Zakelijke Specialisten. Met hen wil BLG Wonen zich graag, bovenop het aanbieden van financiële oplossingen, positioneren als partij náást de adviseur. De Zakelijke Specialisten staan klaar om te assisteren bij (complexe) financieringsaanvragen en kunnen fungeren als zakelijke sparringpartner. Hiermee streeft BLG Wonen ernaar om samen met de adviseur deze nieuwe doelgroep te kunnen bedienen. Soede: “Met de Bedrijfshypotheek van BLG Wonen kan de onafhankelijke adviseur op een laagdrempelige manier een financiering voor een bedrijfspand adviseren, zodat de ondernemer de mogelijkheid krijgt om gezond te groeien met het eigen bedrijf.”

De Bedrijfshypotheek van BLG Wonen kan geschikt zijn voor ondernemers die op zoek zijn naar een (ander) bedrijfspand, of een bedrijfspand willen (ver)bouwen, verduurzamen of herfinancieren. Kijk voor meer informatie en voorwaarden op blgwonen.nl/bedrijfshypotheek.


1.
CBS, 2024
2. Onderzoek van BLG Wonen en Miles Research, 2023

3. blgwonen.nl/historie